Yoga Erica de Leeuw

 

No beauty shines brighter
than that of a good heart

 

Hormoonyoga


De overgang is een fase in het leven van de vrouw waarin zich belangrijke veranderingen afspelen. In deze periode treden schommelingen in de hormoonspiegel op, wat vervelende klachten tot gevolg kan hebben zoals slapeloosheid, opvliegers, stemmingswisselingen. Bovendien treedt, onder invloed van een dalende oestrogeenspiegel, osteoporose (botontkalking) op.

Om het natuurlijke proces van het lichaam zoveel mogelijk door te laten gaan heeft Dinah Rodriques een hormoonyoga programma ontwikkeld. Dit programma combineert (dynamische) yoga-oefeningen met een specifieke ademhaling en energiecirculatie. Dit alles tezamen zorgt ervoor dat de hormonen (die via het bloed vervoerd worden) en de energie blijven stromen naar de hormoonklieren, zodat deze zolang mogelijk optimaal blijven werken.
Het programma is zowel voor vrouwen die in de overgang zitten als voor vrouwen die het preventief willen toepassen. Dat kan vanaf 35 jaar.
Ook kan het programma gebruikt worden bij klachten als gevolg van PMS (pre- menstrueel syndroom).
In de workshop leer je het hele hormoonyoga programma. Je krijgt een syllabus mee waarin het programma uitgebreid beschreven staat. Om optimaal effect te hebben van het hormoonprogramma oefen je 3 maanden lang iedere dag. Daarna volstaat 2 keer in de week, het lichaam kent dan de oefeningen. Wanneer je het hormoonprogramma onder de knie hebt kost het je een half uurtje.

Ik heb het hormoonyoga programma geleerd van Sylvia Mullaart. Sylvia is een directe leerling van Dinah Rodriques en is jarenlang haar assistent geweest wanneer Dinah in Europa was om het hormoonprogramma door te geven (www.fusionyoga.nl).

Hou de website in de gaten voor nieuwe data voor de workshop!